Mat og drikke i

Stellenbosch, Paarl og Franschhoek er de mest kjente vinproduserende områdene i Western Cape. De siste årene har det dukket opp mange nye gårder både nordover og østover. Man kan nå dra på vinsmaking i 25 forskjellige regioner, disse inkluderer Swartland, Elgindalen, Tulbagh, Plettenberg Bay på østkysten og Lamberts Bay på vestkysten.

Winelands breakfast Delaire
Winelands wine tasting

Den eldste vingården i Cape Town begynte å produsere vin i 1685. Søtvinen Vin de Constance ble raskt en favoritt i europeiske kongehus. Det var Napoleons trøstedrikk på St Helena og Jane Austen anbefalte vinen for sin «helende virkning mot kjærlighetssorg». På en av de vakreste vingårdene i Constantia i Cape Town er det fremdeles mulig å smake på disse berømte dråpene.

NordSør Travel har eksperter på vinområdet. Vi legger opp dagsturer og overnatting i vindistriktet, uten ekstra kostnad for deg.

En perfekt dag i vindistriktet inkluderer besøk på to ulike vingårder, en god lunsj og et stopp i en av de idylliske småbyene. For de kunstinteresserte anbefaler vi å besøke vingården Delaire, som troner på toppen av Helshoogte Pass, mellom Stellenbosch og Franschhoek.

Vin kan kombineres med så mangt. Her er noen av tilbudene:

  • Vin og pai
  • Vin og sjokolade
  • Vin og biltong (tørket kjøtt)
  • Vin og is

Mange gårder tilbyr også kurs i matlaging. Ta kontakt med oss for spennende kunnskap om å kombinere vin til mat.

Kontakt
Winelands Blesbok Loin